Cemil Meriç Mah. Muşmula Cad. No: 15/B Ihlamurkuyu - Ümraniye - İSTANBUL
0 535 594 80 57 | 0 533 120 32 30
Mermere Sanat Katıyoruz

Bilgilendirme : İsteğiniz doğrultusunda uygun fiyat farkı ile küpeşte ve baş taşı kalınlığı artırılabilir. Tamamen el işçiliği sanatı ile küpeşte kenarları, baş taşı kenarları veya gövde kısımlarda desen ve motifler uygulanabilir.

Sizin belirleyeceğiniz motiflerin şablonu tarafımıza verilmesi durumunda, istediğiniz desen veya motifler tecrübeli ve işinde deneyimli ustalarımız tarafından mermere işlenmektedir.

Mezar modelinde kullanılacak olan mermer, 1. sınıf marmara mermeri olup

  • 2 cm kalınlığında taban
  • 4 cm kalınlığında süpürgelik
  • 2 cm kalınlığında gövde
  • 10 cm kalınlığında küpeşte
  • 10 cm kalınlığında baş taşından oluşmaktadır.
Gövde kısımlara uygulanacak motiflerde mermer kalınlığı 3 cm olmaktadır.

Baştaşı kenarlarına özel işlemeli sütunlar eklenebilir.

Mezar yapımında gövde mermer köşelerine kullanılan geçme köşebentler 10 cm kalınlığında özel olarak marmara mermerinden hazırlanmaktadır. Üzerlerine isteğe bağlı özel olarak desen veya motif işlemesi yapılabilir.

Tüm mezar yapımı işlerimizde çesan çelik hasır örgü demir kullanmaktayız.

Kot farkı olan mezar yerlerinde taban ölçüsü değişiklik gösterebilir. Kot farkı olan ve eski yapı mezarların yenilenmesi konularında yeniden ölçü alımı, mezar yapım ruhsatı alındıktan sonra deneyimli ve tecrübeli ustalarımız tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Mezar Modeline Uygun Fiyat Farkı İle

  • Mezar Baş Taşını 12-14-16 cm kalınlıklarında yaptırabilirsiniz.
  • Mezar Küpeştesini 12-14-16 cm kalınlıklarında yaptırabilirsiniz.
  • Mezar Baş Taşını abide veya kitabe olarak yaptırabilirsiniz.
  • Baş Taşı kenarına oval sütun veya geçme sütun yaptırabilirsiniz.(Baştaşı kenarında işleme varsa eğer sütun kullanılmaz.)
  • Mezar Baş Taşına porselen resim uygulaması yaptırabilirsiniz.
  • Küpeşte üzerine vazo ekleyebilirsiniz.

Müşteri Yorumları

Sıkça Sorulan Sorular

Mezar inşaat ruhsatı çıkartmak zorunda mıyım ?
Defin işlemi yapılan mezar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı olan bir mezarlığa defin edilmiş ise bu mezarın üst yapı inşaatını yaptırmanız için mezar inşaat ruhsatı çıkarmanız zorunludur. İnşaat ruhsatını çıkartmadan defin işlemi gerçekleşen mezarın üst yapısını yaptıramazsınız.
Mezar inşaat ruhsatını kimler çıkartabilir ?
Mezar inşaat ruhsatını cenazenin 1.derece yakınları (eşi, çocukları, annesi, babası, kardeşleri) çıkartabilir. Bu kişiler mezarlık müdürlüğüne belirli sebeplerden dolayı gitme durumları söz konusu değilse noterden vekalet verilmiş kişide çıkartabilir.
Mezar inşaat ruhsatını nasıl çıkartabilirim ?
Mezar inşaat ruhsatını çıkartmak için ilk olarak mezarın tapusunu (mezar yeri kullanma belgesi) satın almanız gereklidir. Tapuyu cenazeniz defin edildikten 15 gün sonra alabilirsiniz. Tapu işlemini gerçekleştirdikten sonra, mezar tapusu ile mezarı yaptırmak istediğiniz mermerciyi belirlemelisiniz.

Bu mermerci ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından belirlenen sözleşmeyi imzalamanız gerekmektedir. Bu sözleşme ile mezarınızın bağlı olduğu mezarlık müdürlüğüne başvurarak mezar yapımı için inşaat ruhsatınızı çıkarabilirsiniz.

Mermerci ile imzalayacağım sözleşme hakkında bilgi verir misiniz?
Bu sözleşme İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğünden çalışma ruhsatı almış mermercilere verilmiş hazır sözleşmelerdir. Bu sözleşmeyi cenaze sahibinin 1.dereceden yakınları (eşi, çocukları, annesi, babası, kardeşleri) imzalayabilir.

Bu kişiler mezarlık müdürlüğüne belirli sebeplerden dolayı gitme durumları söz konusu değilse, noterden vekalet verilmiş kişide bu sözleşmeyi imzalayabilir. Sözleşmede cenazenin bulunduğu mezarlık, mezarın kaç kişilik olduğu, yapılacak mezarın özellikleri, mezar inşaatının fiyatı, cenaze sahibinin adı soyadı, mezar inşaatını yapacak mermercinin adı soyadı kaşesi vb. gibi ifadeler yer almaktadır.

Mezar inşaat ruhsatını ne zaman çıkartabilirim ?
Mezar inşaat ruhsatını cenazenizin vefat tarihinden 3 ay (90 gün) sonra çıkartabilirsiniz. 3 aydan (90 günden) önce mezar inşaat ruhsatı çıkartmanız yasaktır.
Mezar inşaat ruhsatını çıkartmaya giderken yanımda hangi belgelerin olması gerekir ?
Mezar inşaat ruhsatını çıkartmaya giderken defin işlemi gerçekleşen mezarlığın bağlı olduğu mezarlık müdürlüğüne gitmelisiniz. Mezarlık müdürlüğüne giderken yanınızda olması gereken belgeler;

Mezar tapusu (mezar yeri kullanım belgesi)
Mermerci ile yapmış olduğunuz sözleşme.
Sözleşmeyi imzalamış olan kişinin nüfus cüzdanı.
Mezarlık müdürlüğü sözleşmeyi imzalayan cenaze sahibinden mezar inşaat ruhsat harcı ücreti tahsil etmektedir.

Mezar inşaat ruhsatımı çıkarttıktan sonra ne yapmam gerekiyor ?
Mezar inşaat ruhsatını çıkarttıktan sonra bu belgeyi mezarı inşaatını yapacak olan (anlaşmış olduğunuz) mermerciye vereceksiniz. Bu belgenin mezar yapım süresinde mermercide bulunması zorunludur. Çıkartmış olduğunuz ruhsatın süresi 1 ay (30 gün) geçerlidir. Mezar inşaatını yapacak olan mermercinin mezar inşaatını en geç 1 ay (30 gün) içerisin de bitirip teslim etmesi gerekir.
Sözleşme imzaladığım mermerci mezarı 1 ay (30 gün) içerisinde bitirmezse ne olur ?
Bu durumda mezar inşaatınız için tekrar ruhsat çıkartmanız ve tekrar ruhsat harcı ödenmesi gereklidir. Bu harcı işi zamanında bitirmediği için mermerci yatırmak zorundadır. 30 gün süre içinde işi bitiremeyen mermerci, mezar inşaatını ne kadar sağlam yapar bunu düşünerek, mezar inşaatını yapacak olan mermerciyi seçerken önem göstermenizi önermekteyiz. Mezar inşaat yapımlarında çalışma izni olmayan mermercilere de dikkat ediniz.
İstanbul genelinde ki bütün mezarlıklar da mezar yapımı, mezar onarımı, mezar peyzajı konularında çalışıyor musunuz ?
Evet, Anadolu yakasının Tuzla ilçesinden, Avrupa yakasının Silivri ilçesine kadar olan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı il, ilçe ve tüm köy mezarlıklarında çalışma izin belgemiz bulunmaktadır.
Sadece mezar yapım işleri ile mi ilgileniyorsunuz ?
Mezar yapımı, mezar onarımı, lahit mezar yapımı ve mezar peyzajı konularında hizmet vermekteyiz. Detaylı bilgilere mezaryapimisleri.com internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Mezar inşaatını lahit mezar (katlı mezar) olarak yaptırabilir miyim?
İnşaat ruhsatınızı çıkartırken sözleşmede bunu belirtmeniz gerekmektedir. Mezarlık müdürlüğü lahit mezar inşaatı için farklı bir ücret tahsilatı yapmaktadır. Ücret farkını yatırmanız dahilinde mezarı lahit mezar (katlı mezar) olarak yaptırabilirsiniz.
Mezarı ekonomik olan düz mermerden yaptırsak sağlam olur mu?
mezaryapimisleri.com güvencesi ile bizlere ekonomik modeli yada en pahalı modeli de yaptırsanız, bütün mezarların beton yapıları, temelleri, kullanılan demir ve malzeme miktarı aynıdır. Bu nedenle ekonomik mezar modellerimiz ile pahalı mezar modellerimiz arasında sağlamlık farkı yoktur. Fiyat farklılıkları mezarın dış kaplaması olan mermer ve granitten kaynaklanmaktadır.
Mevcut mezar üzerinde onarım mı yaptırmalıyım, yoksa yeniden mi yaptırmalıyım?
Bu konuda firmamıza başvuru yaparak ön ekspertiz raporu almanızı öneriyoruz. Zamanla yıpranmış ve ilk gün ki görünümünü kaybetmiş mermerlerin bu hali sizi rahatsız etmeye başlar. İlk olarak var olan mezar yapısında kullanılan mermer veya granitte, üzerinde gözle görülür çatlaklar ve kırılmalar söz konusu ise yapılacak tadilatın uzun vadede sağlıklı sonuç vermesi mümkün değildir.
Mezar işini yapacak olan personelimiz, bilgi ve tecrübesi dahilinde mezar yerinizin fiziksel durumu ve konumunu dikkate alarak size onarım veya yeniden yapılması gerekmektedir diyebilir.

Piyasada size teklif edilen tadilat fiyatları daha uygun görünüyor olsa da, uzun vadeli bir sonuç vermemesi ve kısa süre içerisinde tekrar aynı sorunlar ile karşılaşacağınız gibi masraf çıkartmaktan geri kalmayacak bir işlem olmaktan ileriye gidemeyecektir.

Mezarın alt veya üst yapısında ne tür yan malzeme kullanmaktasınız ?
İnşaat yapımlarında genel itibari ile kum, çimento ve demir kullanılmaktadır. Mezar yapılarının daha uzun ömürlü olabilmesi için demirin önemi yüksektir. Bir çok firma mezar yapılarında demir bağlama işi yapmadan sadece çubuk demir kullanmaktadır. Bu yüzden tüm müşterilerimize fiyatı değil, kaliteyi araştırmalarını önermekteyiz. Firmamız kaliteden ödün vermeden yaptığı tüm mezar işlerinde “çesan çelik hasır demir” kullanmaktadır.
Mezar alt veya üst yapısı yapılırken mezarlıkta bulunmalı mıyım ?
Söz konusu bu durum siz değerli müşterilerimizin takdirine kalmıştır. Kalite politikamızda da belirttiğimiz gibi, “müşteri memnuniyeti ve güven“i esas almış bir firma olarak mezar yapımı, mezar onarımı, mezar peyzajı konuları da karşılıklı güven ilkesine dayanmaktadır.
Mezar yapım işleriniz ile ilgili olarak tüm çalışma aşamalarını ve çalışma sürecini internet sitemiz üzerinde ki iş durumu sorgulama seçeneğinden sorgulayabilirsiniz. Sorgulama işlemi, mezar inşaat ruhsatını alan kişinin cep telefonuna gönderilen şifre ile gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca mezarlık alanında çalışmanın başladığı gün, yapılan mezar işinin yapım aşamalarını istek doğrultusunda ruhsatta kayıtlı kişinin cep telefonuna whatsapp üzerinden anlık olarak gönderimini sağlamaktayız.

İnternet sitenizde ki mezar yapım fiyatları güncel fiyatlarınız mı?
mezaryapimisleri.com sürekli güncellenen bir yapıya sahip olmakla birlikte, kendini yenileyen dinamik bir yapıya sahiptir.

Sabit fiyat politikası ile sektörde öncü olan kuruluşumuz, İstanbul Anadolu yakasının en uç ilçesi olan Tuzla’dan, Avrupa yakasının en uç ilçesi olan Silivri’ye kadar mesafe farkı aramaksızın aynı fiyatlar ile siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir.


Bu Ürün Hakkında Detaylı Görüşmek İstiyorum

    907 kez görüntülendi
    
    × Available from 08:00 to 18:00